STORITVE MLETJA IN LUŠČENJA






 

 

Mlin na kamen omogoča, da moka ohrani  minerale in vitamine iz samega žitnega zrna. Da ohranimo kalček in ostale vitamine dosežemo s počasnim mletjem, tako da žita ne pregrejemo.

Pri mletju na kamen ....

Pred mletjem je potrebno žita še očistiti, kar naredimo s čistilcem žit. Pri tem procesu se odstrani prah in nesnaga.
 
 
Na naši kmetiji dobite samo moko iz naših žit. Ker sami pridelujemo žita se posveča velika pozornost že sami pridelavi. Od sejanja, česanja žit, pa do žetve, čiščenja in sušenja. Sušenju je potrebno posvetiti posebno pozornost. Z vpihavanjem toplega zraka poskrbimo, da se žita ne pregrejejo in znižamo vlažnost do te mere, da je žito primerno za skladiščenje.







LUŠČENJE PIRE
Pri nas izvajamo tudi usluge luščenja pire po dogovoru. Kontakt 031 694 225.