MOKE‎ > ‎

PŠENIČNA MOKA





 
 
 
PŠENIČNI POLNOVREDNI ZDROB
 
 

in še kuhan PŠENIČNI POLNOVREDNI ZDROB

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Polbela pšenična moka je krušna moka, ki se uporablja za pripravo kruha in peciva. Vsebuje več mineralov, vitaminov in vlaknin kot bela moka, ki izhajajo iz zunanjega dela pšeničnega zrna. 

Polnovredni pšenični moki rečemo z drugim imenom tudi graham moka. Moka iz celega zrna pšenice vsebuje vse dele očiščenega in zmletega dela zrna pšenice vključno z ovojem in kalčkom. V primerjavi z belo moko ima v sebi več beljakovin. Pokvari se hitreje kot bela moka, zato jo je najbolje hraniti v nepropustni posodi v hladilniku.



Ċ
Miranda Valjavec,
27. nov. 2012 13:56